Ödemelerde EFT FAST havale yapanlar dikkat! Ceza yiyebilirsiniz...

Ödemelerde EFT FAST havale yapanlar dikkat! Ceza yiyebilirsiniz...
Ödeme yapmak isteyen vatandaşlar İBAN'a EFT FAST havale yapmayı daha pratik ve uygun görüyorlar. Son dönemde yürütülen kayıt dışı ekonomi yönetimini endişelendiriyor. Ödeme yapan yada alan kişiler mercek altına alınabilir. İşte detaylar...

Denetim ve danışmanlık şirketlerine göre EFT FAST havale ile doğrudan banka hesaplarına yapılan ödemeler işletmelerin banka komisyonları ve vergi yükümlülüklerinden kaçınmasına yol açarak haksız rekabete neden oluyor.

EFT FAST havale yapanlar dikkat!

Hazine ve Maliye Bakanlığı kayıt dışı ekonomi ile mücadele kapsamında denetimleri artırma kararı aldı ve riskli mükellefler tespit edilerek yasal işlemler başlatılacak. Tüketici hakları uzmanları EFT FAST havale işlemlerinin tüketiciler için riskler taşıdığını ve hizmet veya ürün detaylarının ödeme açıklamalarına yazılmasının önemli olduğunu vurguluyor.

Söz konusu " işletmelerin EFT FAST havale gibi bu tür ödemelerde fiş veya fatura düzenlemeleri " gerektiği aksi halde yasal yaptırımlarla karşılaşabilecekleri belirtiliyor.

MEB Hocam / EFT FAST HAVALE ÖZEL HABERİ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.