Sistem Eylül ayında değişecek! 17 aydır uygulanan destek sona eriyor!

Sistem Eylül ayında değişecek! 17 aydır uygulanan destek sona eriyor!
17 aydır kesintisiz şekilde desteklenen işverenler için kritik günler kapıda. Peki şimdi ne olacak?

EYT'liler için uygulanan prim desteği rafa kalkıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından başlatılan ve uzun süredir uygulanan prim desteği düzenlemesi 1 Eylül'den sonra tamamen ortadan kalkacak. Bu durumda işverenlerin mali yükü de artacak.

Özellikle EYT'li çalışanlar için Sosyal Güvenlik priminin artması daha fazla prim ödemek anlamına gelecek. EYT düzenlemesi ile emekli olup aynı işyerinde çalışmaya devam eden işverenlere sunulan %5 oranındaki destek indirimi sona erdikten sonra işverenler ne yapacak? merak ediliyor. 17 aydır kesintisiz olarak uygulanan bu destek işverenlere mali olarak büyük fayda sağlıyordu.

17 AYLIK PRİM DESTEĞİNİN TUTARI NE KADAR?

EYT prim desteği artık sona eriyor. İşverenler şimdiden kara kara düşünüyor. 17 aydır kesintisiz olarak sunulan %5'lik prim desteği ortadan kalkıyor. Peki bu durumda nasıl bir maliyet ortaya çıkıyor?

1 Eylül tarihinden sonra işi verenler devletin asgari ücret üzerinden EYT'li çalışanları için aylık olarak ödediği 1.013 TL destekten artık faydalanamayacak. Belirtilen tutar 1 Eylül tarihi itibariyle artık işverenlerin kesesinden çıkacak.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.