Evlilik kredisi uygulamasında yeni dönem! Kriterler değişiyor!

Evlilik kredisi uygulamasında yeni dönem! Kriterler değişiyor!
Evlilik kredisi uygulamasından faydalanmak isteyenler aile ve gençlik fonu projesine başvuruda bulunmak istiyor. Fakat gözden kaçan bir detay var. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından alınan işte o yeni karar

Geçtiğimiz yıl ilk adımları atılan pilot uygulama olarak sadece deprem bölgelerindeki vatandaşlara sunulan evlilik kredisi başvurusunda bulunacaklar için yeni bir aşamaya geçildi. Kahramanmaraş, Hatay, Malatya gibi illerde bulunanlar 48 ay vadeli ve 2 yıl geri ödemesiz krediden faydalanabilmişti.

15 Şubat itibariyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının resmi internet sitesi üzerinden başvuruya açılan evlilik kredisi uygulamasına bugüne kadar 12.000'e aşkın çift başvuruda bulundu. Toplamda ise 3.963 çift krediden faydalanabildi.

Şimdi projenin ikinci pilot uygulaması başlıyor. Bu uygulama yine belirli illerin sınırlandırılmasını içeriyor. Ancak tek bir farkla… Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aldığı yeni karar ile aile ve gençlik fonu uygulamasından faydalanacak kişilerin bazı şartları taşıyan illerde yaşayanlardan seçilmesine karar verdi.

Evlilik Kredisi Şartları Neler?

İşte o şart… TÜİK verilerine bakıldığında doğurganlık hızının en düşük olduğu iller ikinci aşamada değerlendirmeye alınacaklar listesine eklendi. Resmi verilere göre doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Zonguldak ve Bartın illeri hedeflendi.

3 ilde şartları karşılayan çiftler için başvurular alınmaya başlanacak. Desteğe başvuracak olan çiftlerin toplam gelirinin iki asgari ücrete aşmaması şartı yeniden düzenlendi. Gelir kriteri kişilerin alabilecekleri ek ödemeleri de kapsayacak şekilde genişletildi. Bu sayede daha fazla gencin bu projeden faydalanması hedeflendi.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.