Türkiye ve İsveç Arasında Verimli Toplantı

Türkiye ve İsveç Arasında Verimli Toplantı
Türkiye ile İsveç arasında yapılan toplantı verimli geçti. Ticaret Bakanı Ömer Bolat konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Türkiye ile İsveç arasındaki ticaret hacmini büyüterek en kısa sürede 5 milyar doların üzerine çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İkinci Dönem Toplantısı sebebiyle İsveç' te, Uluslararası Kalkınma İşbirliği ve Dış Ticaret Bakanı Johan Forssell ve Türkiye-İsveç Ekonomi ve Ticaret Ortak Komitesi (JETCO/ETOK) ile bir araya geldiklerini paylaştı.

Yaptığı Paylaşımda Şunlara Değindi

İki ülke arasındaki işbirliği ve fırsatları değerlendirdiklerini söyleyen Bolat, ‘Küresel ticaretin dijitalleşme ve yeşil dönüşüm ekseninde yeniden şekillendiği bir dönemde Türkiye, Avrupa’daki ve dünyadaki ekonomik ve ticari gelişmeleri yakından takip etmekte, yeni gelişmelere yön vermekte ve inovatif politikaları ve etkin yatırım teşvik enstrümanlarıyla uluslarararası yatırımlara güvenli bir lokasyon olma konumunu kuvvetlendirmektedir.

Küresel ticaret ve tedarik zinciri için ortaya çıkan yeni sınamaların yanıbaşında, İsveçli iş insanlarının da Türkiye’yi güvenilir bir ticari ortak olarak, gelecek planlarının merkezine koymuş olmaları ve Türk ekonomisine güvenleri son derece memnuniyet vericidir.

Bugün gerçekleştirdiğimiz toplantıların önümüzdeki dönemde yeni iş birliği alanlarının ortaya çıkmasına ve İsveç ile ilişkilerimizi daha da derinleştireceğine inanıyoruz’ şeklinde bir paylaşım yaptı.

meb hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.