Merkez Bankası`nın TL Adımı!

Merkez Bankası`nın TL Adımı!
Merkez Bankası tarafından TL`ye destek vermek amaçlı bir adım atılıyor. Türk Lirası dövize olan talebi düşürecek mi?

Merkez Bankası Türk lirasını destekleyecek. TL` ye doğru bir adım atıldı ve yeni hedefler belirlendi.

Merkez Bankası zorunlu karşılık uygulamasında değişiklikler yaptı. Buna göre aylık artış hedefi yüzde 0.8 olarak yükseltilen bankalar, gerçek kişi TL mevduat payı yüzde 45-50 arası olan bankalar oldu. Yüzde 60 oranını geçen bankalar için ise aylık artış hedefi kaldırıldı.

TL mevduatı için faiz oranı yükseltilerek politika faiz oranının yüzde 84`üne tekabül edecek şekilde düzenlendi. Bloke tesis oranı 5 puan artırılırken uzmanlar bunun mevduat faizlerindeki gevşemeye mani olacağını dile getirdi.

Mevduat faizlerinin 1-2 puan daha yükselebileceğini söyleyen uzmanlar, bu sayede döviz artışına sebep olan döviz alımının düşeceğini ve TL nin cazibesini koruyacağını savundu.

TL Değer Kazanırsa Ülke Kazanır

Türk lirasının Merkez Bankası`nın desteğiyle değer kazanması ülkemiz ekonomisi için de oldukça yararlı olacak. Atılan adımla TL`nin desteklenmesi dövize olan yoğun talebi de durduracak.

Vatandaşların ekonomik olarak büyük sıkıntı çektiklerini söyledikleri dönemde bu karar ilaç gibi gelecek.

meb hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.