Sicil Affı: Torba yasada af var mı? Kredi sicili bozuk olanlar, Kara listede olanlar DİKKAT!

Sicil Affı: Torba yasada af var mı? Kredi sicili bozuk olanlar, Kara listede olanlar DİKKAT!
Uzun süredir beklenen o müjdeli haber geliyor mu? Meclisin açılması ile birlikte vatandaşın memnun edecek bir karar alınacak mı? Torba yasada sicil affı var mı? İşte merak edilenler

Son günlerde kamuoyunda en çok araştırılan konulardan biri sicil affı oldu. 2024 yılında sicil affı geleceğine dair iddialar yoğunlaştıkça yıl bitmeden hükümetin bu konuda bir adım atması beklentisi de oluştu. Kredi borçluları sicil affının çıkacağı günü bekliyor. Resmi gazetede konu ile ilgili bir paylaşım yapılıp müjde verilir mi?

Geçmişte Nasıl Bir Uygulama Yapılmıştı?

Bundan tam 2 yıl önce 2022 yılında gelen sicil affı ile 10 milyonu aşkın vatandaş maddi olarak büyük bir rahatlık yaşamıştı. Zamanında ödenmeyen kredi kartı borçları, krediler, protesto edilmiş senetler ve karşılıksız çıkan çekler… kredi puanı düşük olanlar sicil affı ile birlikte tüm geçmişini temizlemiş bankalar birliği risk merkezindeki kayıtları tek tek silinmişti.

Yakın zamanda da böyle bir uygulama yapılması bekleniyor ancak konuyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın aktif bir çalışması bulunmuyor.

2022 yılında torba yasa ile birlikte yürürlüğe giren sicil affına benzeyen bir kararın yıl sonuna doğru alınması olası gözüküyor. O yıl 1 Temmuz tarihinde alınan bir karardı. 10 milyondan fazla kişi bu karardan faydalanmıştı.

1 Ekim'de açılacak meclisle birlikte konunun yeniden gündeme getirilmesi ve vatandaşa bu konuda bir kolaylık sağlanması bekleniyor..

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sicil affı gelmeli mi?

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.