BOTAŞ sevindiren haberi paylaştı! Haziran ayında doğalgaza zam gelecek mi?

BOTAŞ sevindiren haberi paylaştı! Haziran ayında doğalgaza zam gelecek mi?
BOTAŞ, resmi internet sitesi üzerinden, Haziran ayında doğalgaza zam gelip gelmeyeceği ile ilgili bilgileri gösterir tarife detaylarını paylaştı. Buna göre doğalgaza zam gelecek mi? Mesken ve sanayi aboneleri ile elektrik üretimi için doğalgaz kullanımında fiyat artışı olacak mı?

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş., yanıtı pek çok kişi tarafından merak edilen, "doğalgaza zam gelecek mi?" sorusuna açıklık getirdi. BOTAŞ, yapmış olduğu bilgilendirmede elektrik üretimi amaçlı kullanılan gaz fiyatları ile ilgili detayları da paylaştı.

Doğalgaza zam gelecek mi?

BOTAŞ, internet sitesi üzerinden yapmış olduğu Haziran ayı tarife bildirim tablosunda, mesken ve sanayi aboneleri için herhangi bir fiyat değişimi olmadığını belirtti. Benzer durumun elektrik üretimi için kullanılan gazda da geçerli olduğunu belirtti.

Buna göre BOTAŞ fiyat tarifesi şu şekilde belirlendi:

Konut tüketicileri1.000 metreküp4.080 TL
Sanayi aboneleri 1. Kademe1.000 metreküp8.549 TL
Sanayi aboneleri 2. Kademe1.000 metreküp11.374 TL

Elektrik üretim amaçlı 1.000 metreküp doğalgaz fiyatı ise BOTAŞ tarafından 12.000 TL olarak duyuruldu.

Ayrıca BOTAŞ internet sitesinden verilen bir diğer bilgi, Avrupa ülkeleri arasında, Ukrayna'dan sonra, en ucuz doğalgaz kullanımı gerçekleştiren ülkenin Türkiye olduğu yönünde.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.