Veliler olumsuz koşullara rağmen şehirlerinden ayrılmak istemiyorlar

Veliler olumsuz koşullara rağmen şehirlerinden ayrılmak istemiyorlar
O öğrencilere ayrılan LGS kontenjanlarının tamamı doldu. Kontenjan yetmiyor. Yaşam koşullarının zorluğu ve okulların fiziki yetersizliklerinin yanı sıra veliler şehirlerinden ayrılmak istemiyorlar. İşte detaylar...

5 Şubat 2023 itibarıyla depremzede öğrenciler için Liselere Geçiş Sistemi kapsamında Türkiye genelinde açılan 6 bin 805 kontenjanın tamamı doldu.

Veliler tüm olumsuzluklara rağmen şehirlerinden ayrılmak istemiyorlar

Ancak geçen yıl bu rakam 13 bin 795 idi bu da kontenjanların yarıya düştüğünü gösteriyor.

Eğitim-İş Hatay 1 Nolu Şube Başkanı Edip Hizmetçi Hatay'daki yaşam koşullarının zorluğu ve okulların fiziki yetersizliklerinin yanı sıra okul birleştirmelerinin de eğitim sorunlarını artırdığını belirtti.

Ayrıca birçok gözde lisenin yerleştirme puanlarının düşmesi öğrenci başarısının da gerilediğine işaret ediyor.

Eğitim-İş Kahramanmaraş Şube Başkanı Fuat Kuyucu Kahramanmaraş Gaziantep ve Osmaniye'deki yaşam koşullarının iyileşmesi ve ekonomik faktörlerin öğrencilerin bu illerde kalmayı tercih etmesinde etkili olduğunu söyledi.

" Veliler olumsuz koşullara rağmen şehirlerinden ayrılmak istemiyorlar. "

MEB Hocam / VELİ ÖZEL HABERİ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.