KYK yurt odalarının özellikleri nelerdir? Odalar kaç kişilik?

KYK yurt odalarının özellikleri nelerdir? Odalar kaç kişilik?
Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde üniversite öğrencilerine hizmet veren çok sayıda yurt bulunmaktadır. Bu yurtların içerisindeki odaların birbirlerinden farklı özellikleri bulunmaktadır. peki söz konusu yurtların birbirinden farklı özellikleri nelerdir? söz konusu yurt odaları kaçar kişiliktir?

İl dışından gelerek üniversiteyi kazanan öğrencilerin ilk gelecekleri yer hiç şüphesiz Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesindeki yurtlardır. Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesindeki yurtlara yerleştirilen öğrencilerin bazıları eğitim öğretim süresince söz konusu yurtlarda kalırlar.

Ev kiralarındaki yüksek artış sebebiyle ailelerin üniversiteyi kazanan gençleri için tercih ettikleri barınma yöntemi ise son yıllarda Kredi ve Yurtlar Kurumu oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait olan yurtlar 6 farklı tipe ayrılmıştır. Söz konusu odaları birbirinden farklı özellikleri bulunmaktadır.

KYK yurt tipleri, 1. tip, 2. tip, 3. tip, 4. tip, 5. tip, 6. tip olarak sıralanmaktadır. Bu sıralama odanın büyüklüğü, kalan kişi sayısı, ve tuvalet banyo gibi özelliklere göre değişiklik gösterebilir.

1. ve 2. tip yurtlar genellikle 6-8 kişilik odalardan oluşmaktadır. KYK'ye bağlı 1. ve 2. tip yurtlarda kalan öğrencilerin barınma, yemek ve güvenlik ihtiyaçları karşılanmaktadır.

Bu tür yurtlarda sabah kahvaltısı ve akşam yemeği sunulmaktadır.
KYK yurtlarındaki odalar, kişi sayısına göre 2 ila 4 kişi arasında değişebilir. Odalarda genellikle çalışma masası, buzdolabı ve bazı durumlarda kitaplık bulunmaktadır. Banyo ve tuvalet genellikle ortak kullanım alanıdır.

KYK yurtları, diğer tiplere kıyasla en yüksek yurt ücreti ve depozito ücretine sahip olup, bu yurtlarda odalar 1, 2 ve 3 kişiliktir. 5 ve 6. tip yurtlarda ise tuvalet ve banyo her odada mevcuttur.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.