YKS ek kontenjan başvuruları başladı

YKS ek kontenjan başvuruları başladı
2024/2025 akademik eğitim yılı başlamadan hemen önce YKS kapsamında öğrencilerin ek kontenjanlar ile beraber üniversite öğrencisi olmalarına imkan tanıyan başvurular için kılavuz yayınladı. İşte detaylar...

Ek YKS Başvuruları Başlıyor

2024 - 2025 eğitim öğretim yılı başlamadan hemen önce üniversitelerin ek kontenjanları ve boş kontenjanları dikkate alınarak YKS kapsamında yeniden yerleştirme işlemleri yapılacaktır. Peki boş kontenjanları nereden ulaşılacak başvurular hangi tarihler arasında nereden yapılacaktır?

Başvurular Hangi Tarihlerde Yapılacak?

2024 - 2025 akademik eğitim öğretim yılı başlamadan yüksek öğretim kurulu tarafından ilan edilen kontenjanlar dikkate alınarak YKS kapsamında ek yerleştirme işlemleri yapılacaktır. 6 - 11 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan ek yerleştirme işlemleri ilk olarak 6 Eylül tarihinde ÖSYM'nin aday işlemleri sistemi üzerinden yapılacak olan başvurularla başlayacaktır.

Son Tarihleer Nedir?

https://ais.osym.gov.tr/ adresi üzerinden yapılacak olan başvurular 6 Eylül tarihinde saat 14.30’da başlayacak olup 11 Eylül 23.59’da sona erecektir. Ek kontenjan kapsamında açılmış olan yükseköğretim programları ise ÖSYM tarafından yayınlanan kılavuzla beraber ilan edilmiştir.

Çok sayıda önlisans programının yanında gelecek garantisi sunan yüksek puanlar öğrencileri kabul eden lisans programları da ek kontenjanlar kapsamında tercihler için açılmıştır.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

1 Yorum