Geçen yılın sınav puanıyla bu yıl YKS ek tercih başvurusu yapılır mı?

Geçen yılın sınav puanıyla bu yıl YKS ek tercih başvurusu yapılır mı?
ÖSYM'nin geçmişte uyguladığı ve başvuruda bulunmak isteyenlere bir hak olarak sunduğu bir önceki yılın puanını kullanma detayı bu yıl öğrenciler için ne ifade ediyor? ÖSYM'nin yenilenen 2024 kılavuzu ve merak edilenler

Yakın bir tarihe kadar TYT puanı 2 yıl AYT puanı 1 yıl geçerli olarak kullanılabiliyordu. Hal böyle olunca öğrenciler bir önceki yıl almış olduğu puanla istediği bölüme yerleşemediği için o yıl puanını kullanmayabiliyor ve bir sonraki yıl değerlendirebiliyordu. Peki bu uygulama hala devam ediyor mu?

YKS ek tercih döneminin aktif olduğu bir bu günlerde merak edilen bu soru oluşabilecek mağduriyetleri de önleyecek. Daha önceden ÖSYM'nin uyguladığı fakat 2023 yılı itibariyle aldığı karar kapsamında tamamen kalkan bu uygulamanın pek çok kişi farkında dahi değil.

Peki yönetmelik bu konuda ne söylüyor?

TYT'den 200 puan ve üzerinde alanlar içinde bulunan yıl içinde aldığı puanı bir kez kullanabiliyor. O dönemin (2022) ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün geçmişte şöyle bir açıklama yapmıştı:

“YKS sınavına giren adayın TYT puanı 200 ve üzeri olan ve bu puanı kullanmak isteyenler 2022 yılında son kez kullanabildi. Bu yıldan sonra uygulamanın geçerliliği ortadan kalktı."

Hal böyle olunca geçtiğimiz yıl artık TYT puanı bir sonraki yıla devredilemedi. 2024 YKS döneminde tercih yapacaklar için de bu kriter oldukça önemliydi. 2024 yılı ek tercih döneminde de artık bir önceki yılın puanları kullanılamayacak.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.