O denetimden geçemeyen öğretmen memurluğa dönecek

O denetimden geçemeyen öğretmen memurluğa dönecek
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapmakta olan öğretmenler kamu personeli olmalarına rağmen genel hizmet sınıfı personeli değildirler. Yani halk arasındaki tabirle düz memur değildirler. Öğretmenlik ihtisas gerektiren bir meslek olduğundan dolayı söz konusu mesleği icra eden öğretmenlerin konumları da eğitim öğretim sınıfı şeklinde düzenlenmiştir. Peki hangi denetimden geçemeyen öğretmenler genel hizmet sınıfı personeli olarak yani düz memur olarak görevlendirilecek?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan bildiriye göre, çeşitli nedenlerle soruşturma açılan öğretmenlerin müfettişler tarafından incelenmesi sonucunda performanslarının düşük bulunması durumunda, öğretmen akademilerinde eğitim almaları gerekecektir.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılacak olan öğretmen akademilerinde alacakları eğitimin ardından farklı bir müfettiş grubu tarafından incelenecek. Eğer öğretmenlerin performansında herhangi bir iyileşme olmazsa, ilgili öğretmen genel hizmetler sınıfına düz memur olarak atanacak.

Konuyla ilgili olarak yapılan yasal düzenleme gereği "Bakanlık müfettişi veya eğitim müfettişi tarafından haklarında yapılan denetim ve inceleme sonucunda öğretmenlik mesleği yeterlikleri çerçevesinde görevini yerine getirmede yetersizliği tespit edilen kadrolu öğretmenler, Akademi tarafından eğitime alınır. Bunlar, düzenlenen eğitimin tamamlanmasını takip eden eğitim öğretim dönemi içerisinde ilk denetimde denetimde görev almayan Bakanlık veya eğitim müfettişlerince yeniden değerlendirmeye alınır. İkinci değerlendirme sonucunda da yetersizliği tespit edilenler, genel idare hizmetleri sınıfında durumlarına uygun kadrolara atanır." işlemleri yapılacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

41 Yorum