Türk Tarih Kurumu üniversitelerin o bölümlerini seçenlere 6.000 TL burs verilecek

Türk Tarih Kurumu üniversitelerin o bölümlerini seçenlere 6.000 TL burs verilecek
Türk Tarih Kurumu tarafından yapılan açıklama neticesinde üniversitelerin belli bölümlerini Seçen öğrencilere yerleşmeleri karşılığında 6.000 TL civarında bir burs verilecek. Peki o bölümler hangi bölümler?

Türk Tarih Kurumu, sosyal bilimleri tercih eden öğrencilere burs vereceğini açıkladı.

Türk Tarih Kurumu (TTK) bu yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) ilk 30 bine giren ve ilk 3 sırada sosyal bilimleri tercih ederek yerleşenlere aylık 2 bin 250 lira ile 6 bin lira arasında değişen miktarlarda burs vereceğini açıkladı.

Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen, tercihlerinde sosyal bilimler alanına yerleşecek üniversite öğrencilerine verilecek burslarla ilgili detayları açıkladı.

Üniversite sınavında ilk 30 bine giren öğrencilere ilk 3 tercihlerinde, tarih, sanat tarihi, arkeoloji, coğrafya, felsefe, sosyoloji, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi başta olmak üzere sosyal bilim dallarını tercih ederek yerleşmeleri halinde başarı durumuna göre Türk Tarih Kurumu tarafından burs verilecektir.

Burs miktarı 2 bin 250 lira ile 6 bin lira arasında olacak şekilde belirlenmiştir. Üniversite sınavında ilk 1000'e giren ve ilk 3 tercihinde sosyal bilimleri tercih eden öğrencilere aylık 6 bin lira, 1001 ile 5 bine giren öğrencilere 4 bin lira burs verilecektir.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.