Tip Fakültesi kalitesinde sözel bölüm

Tip Fakültesi kalitesinde sözel bölüm
YKS kapsamında düzenlenen tercih işlemleri neticesinde öğrenciler üniversitelerin ilgili bölümlerine yerleştirilecek. Peki sözel puanı ile Tıp Fakültesi kalitesinde olan bölüm hangi bölümdür?

Tıp Fakültesi kalitesinde yani yüksek getirisi olan bir maaşla kolay iş bulunabilecek olan sözel YKS alan yeterlilik testi sınavı puanı ile yerleşilecek olan bölüm özel eğitim öğretmenliğidir.

Söz konusu bölüme yerleşecek olan öğrenciler mezun olduklarında devlet kadrolarında yani Milli Eğitim Bakanlığı'nda kolayca çalışmaya başlayabileceklerdir.

Bunun yanında söz konusu branş mezunlarına özel sektörde de ihtiyaç artarak devam etmektedir.

Özel dersler ve özel kurumlardaki ücretlerle aylık 100.000 liranın üzerinde kazanan özel eğitim öğretmenleri bulunmaktadır.

Sözel bölümde yüksek puanlarla öğrenci kabul eden ilgili bölüm 2024 yılındaki yerleştirilmelerde de öğrencilerin gözdesi olacaktır.

Men Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.