Polis Meslek Yüksekokulu'na o öğrenciler kabul edilmeyecek

Polis Meslek Yüksekokulu'na o öğrenciler kabul edilmeyecek
Polis Meslek Yüksek Okulu'nda 2500 kişilik bir alım yapılacağı duyurusu yayınlanmıştı. Peki söz konusu Polis Meslek Yüksek Okulu'na hangi öğrenciler alınmayacak?

Polis meslek yüksek okulları lise mezunu öğrencilerin 2 yıl eğitim gördükten sonra polis teşkilatına kabul edildikleri ve polis memuru olarak göreve başlamalarını sağlayan eğitim kurumlarıdır.

Polis Meslek Yüksek Okulu'na kabul edilecek olan öğrencilerin bütün şartları sağlaması durumunda dahi önlerinde bir engel daha bulunmaktadır. Söz konusu engel lise mezunu olan öğrencilerin lise öğrenimleri ve ortaokul öğrenimleri sırasında disiplin kurulları tarafından kendilerine verilmiş olan okul değişikliği ve kınama cezası yaptırımlarıdır.

Öğrencilerin e-okul'da bulunan dosyalarında söz konusu cezaların aktif olarak bulunması halinde polis meslek yüksekokullarına kayıtları yapılmayacaktır.

Polis meslek yüksek okulları öğrenci seçerken aynı zamanda örnek vatandaşla seçmek istemektedir.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.