O şehirlerde tam 100 öğrenciye siber güvenlik eğitimi verilecek!

O şehirlerde tam 100 öğrenciye siber güvenlik eğitimi verilecek!
 Yazar / MEB Hocam
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi koordinatörlüğünde 4 şehirdeki meslek yüksekokulu yeni akademik dönemde tam 100 öğrenciye siber güvenlik analisti olma imkanı sunuyor.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi siber güvenlik programlarıyla ilgili açıklama yaptı. YÖK tarafından imzalanan iş birliğiyle teknoparklara sahip o okullarda daha önceki senelerde eğitim verilmeye başlanmıştı.

Siber güvenlik meslekokulları 2023 yerleştirme puanlarına bakıldığında oldukça rağbet görmüştü. Binlerce ön lisans programı arasında taban puanlar esas alındığında ilk 10'a girmeyi başardı.

İstanbul Teknik Üniversitesi taban puanı sıralamasında 1. olurken Gebze Teknik Üniversitesi 4 oldu. Bu üniversiteleri takip eden okullar ise 6. sıradaki Ankara Üniversitesi ve 8. sıradaki Ege Üniversitesi oldu.

Sadece 25 kişilik kontenjan mevcutken bu yıl yeni kontenjan sayısı 100 oldu.

Okul mezunları siber güvenlik analisti ve operatörü olma imkanını yakalayacak. Potansiyel tehditlerden güvenlik açıklarını tespit etmeye kadar birçok yetkinlik öğrencilerin kazanımları arasında olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.