O öğrenciler polis olamayacak

O öğrenciler polis olamayacak
Lise mezunu öğrencilerin başvurmaları için Polis Meslek Yüksekokulu bir duyuru yayınladı. Peki bu duyuru neticesinde hangi öğrenciler söz konusu polis alımları kapsamında polis okullarına alınmayacaklar?

Lise mezunu öğrencilerin başvurabilmeleri için polis meslek yüksek okulları duyurularını yayınladı. Polis Meslek Yüksek Okulu'na girebilmek için gerekli olan puanlar ve fiziki şartların yanında bir de öğrencilerden düzgün bir öğrencilik siciliği geçmişi istenmektedir.

Yani okulda yapmış olduğu davranışlar neticesinde okul değiştirme cezası alan veya kınama cezası alan öğrencilerin Polis Meslek Yüksekokulu'na girebilmeleri mümkün değildir.

Yazılmış olan bu cezalar öğrenci davranışları değerlendirme kurulu tarafından İlköğretim ve ortaöğretim kurumları yönetmeliğinin ilgili maddeleri tarafından öğrencilere verilmiştir.

Söz konusu cezaların eğitim öğretim yılı bitmeden silinmemesi halinde ilgili cezalar öğrencilerin e-okul sistemindeki öğrenci dosya bilgileri içerisinde kalacaktır.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.