Fen Lisesini ve Anadolu Lisesini kazanan o oğrencilerin kayıtları iptal edilecek

Fen Lisesini ve Anadolu Lisesini kazanan o oğrencilerin kayıtları iptal edilecek
LGS kapsamında yapılan yerleştirmeler neticesinde bazı öğrencilerin özel nitelikli okullara kesin kayıtları yapılmayacak. Peki neden?

Hangi öğrenciler LGS kapsamında Fen ve Anadolu Liselerini kazansalar da gidemeyecekler. Öncelikle belirtmek gerekir ki özel program uygulayan fen liseleri, anadolu liseleri, sosyal bilimler liseleri, güzel sanatlar liseleri, anadolu liseleri ve meslek liseleri öğrencilerin sadece sınav başarılarına bakarak öğrenci almazlar.

Bu okullar aynı zamanda öğrencilerin davranışlarını ve aldıkları disiplin cezalarını da dikkate alırlar. Yani sınavdan bir öğrenci ful de çekse kınama ve okul değişikliği cezası e-okul sisteminde var ise bu okullara kabul edilmezler.

Bu durumda olan öğrenciler okullar tarafından değeridirme sonucunda disiplin cezaları olan öğrencilerin kesin kayıtları yapılmayacak.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.