Dünyada gezilecek en iyi yerler listesine o şehrimiz de girdi

Dünyada gezilecek en iyi yerler listesine o şehrimiz de girdi
Dünyaca ünlü Time dergisi günümüz dünyasının en iyi gezilecek yerlerini tespit etmeye devam ediyor. Uzunca bir liste ve o listede ülkemizden de şehir var. Tarihi ve gezilecek yerleri önemli olan bir şehrimiz. İşte detaylar...

Ünlü Time dergisi 2024 yılında dünyada gezilecek en iyi 100 rotayı belirledi ve bu listede Türkiye'den Diyarbakır da yer alıyor. Diyarbakır'da 1000 kilometrelik rota üzerinde Harput Kalesi'nden Hazar Gölü'ne tarihi Diyarbakır surlarından Fırat Köprüsü'ne kadar birçok güzellik bulunuyor.

Mezopotamya'nın doğasını kültürünü ve gastronomisini deneyimleme imkanı sunan bu bölge turistlerin ilgisini çekiyor. Ankara ile Diyarbakır arasında yolculuk yapan turistik Diyarbakır Ekspresi güzergahında Malatya Elazığ ve Kayseri gibi şehirlerde de mola veriyor. Time dergisinin "dünyanın en harika yerleri" özel sayısında Diyarbakır'ın tarihi ve kültürel zenginliklerine vurgu yapılıyor.

Dergide şehrin 4. yüzyıldan kalma yapıları ve binlerce yıllık geçmişiyle ilgili çarpıcı ifadeler kullanılıyor. Diyarbakır'da gezilecek yerler arasında On Gözlü Köprü Malabadi Köprüsü Diyarbakır Ulu Camii Hazreti Süleyman Camii Hasan Paşa Hanı Sülüklü Han Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi Diyarbakır Surları Diyarbakır Kalesi ve Arkeoloji Müzesi Meryem Ana Kilisesi Surp Giragos Kilisesi Dengbej Evi Ziya Gökalp Müzesi ve Hevsel Bahçeleri bulunuyor.

MEB Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.