Arabası olan da olmayan da ceza yiyecek!

Arabası olan da olmayan da ceza yiyecek!
 Yazar / MEB Hocam
Akaryakıt kaçakçılığıyla ilgili mücadele için yeni adımlar atıldı. Trafiğe zorunlu taşıt tanıma sistemi geliyor. Artık plakalar otomatik olarak işleme tabi tutulacak.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından önemli bir açıklama geldi. Trafikte mevcut olan araçlardan vergi toplanıyordu. Vergilerin daha etkili toplanması ve kaçakçılığın engellenmesi amacıyla tasarlanan bu plan 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren zorunlu olacak.

Taşıt Tanıma Birimi Ne işe Yarar?

Araçlara takılan TTB elektronik etiket olarak geçer. Akaryakıt istasyonlarında bulunan taşıt tanıma cihazı bu etiketi otomatik olarak okuyup aracın plakasını da otomatik olarak tanır. Yakıt alımını kolay hale getiren bu işlem yanlış fatura çıkması engellenir.

Arabası olmayan da uymak zorunda

Şahsi arabası olmayanları da ilgilendiren bu düzenleme kiralanmış araç ya da iş yerine ait araçları da kapsayacak. 31 Aralığa kadar araçların TTB taktırması zorunlu olacak. Taktırmayanlara ise ceza kesilecek.

TTB için nereye başvurulur?

Taşıt tanıma sistemini taktırmak isteyenler taşıt montaj firmalarına gitmelidir. Ancak bu firmaların darphanelerden yetki almış olması gerekecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.