4a - 4b - 4c SSK - Bağ-Kur emekli sandığı emekli maaş farklarının yatacağı tarih netleşmeye başlıyor!

4a - 4b - 4c SSK - Bağ-Kur emekli sandığı emekli maaş farklarının yatacağı tarih netleşmeye başlıyor!
Emekli maaş farklarıyla ilgili takvim ilerliyor. 12.500 TL'lik en düşük emekli maaşı düzenlemesi önümüzdeki hafta Meclis Genel Kurulu'nda yasalaşacak. Ek zamla ilgili kararın Resmi Gazete'de ne zaman yayımlanacağı ve emeklilerin maaş farklarının ne zaman ödeneceği konusundaki süreç netleşiyor. Emeklilerin maaş farklarına dair detaylar...

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 2473 oranında yapılan zam sonrasında en düşük emekli maaşı 10 bin TL’den 12.500 TL’ye yükseltildi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen yasa teklifi gelecek hafta Genel Kurul’a sunulacak ve ardından Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

Hazine'nin 332 milyon liralık desteğiyle uygulanacak bu düzenleme ile 37 milyon emekli SGK’nın belirleyeceği ek zam ödeme takvimini bekliyor.

Emekli maaş farkları ne zaman hesaplara yatacak?

Ağustos ayı başlarında maaş farklarının hesaplara yatırılması bekleniyor.

SSK emeklileri 17-26 Temmuz tarihlerinde Bağ-Kur emeklileri ise 25-28 Temmuz tarihlerinde zamlı maaşlarını alabilecek.

Emekli Sandığı emeklileri ise zamlı maaşlarını ayın 15'inden itibaren almaya başlayacaklar.

MEB Hocam / EMEKLİ MAAŞ FARKI ÖZEL HABERİ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.