Yüzde 25 kira sınırı hakkında açıklama geldi! Devam edecek mi?

Yüzde 25 kira sınırı hakkında açıklama geldi! Devam edecek mi?
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konut kiralarında uygulanan yüzde 25 zam sınırı ile ilgili olarak açıklama yaptı. Yüzde 25 kira sınırı kaldırılacak mı? İşte beklenen açıklama

Kiracıları korumak için geçtiğimiz senelerde uygulamaya alınan yüzde 25 kira sınırının bitmesine günler kala, kira sınırının devam edip etmeyeceği merak ediliyordu. Bu konu ile ilgili olarak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten önemli bir açıklama geldi.

"Devam etmesi için ben bir sebep görmüyorum,"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira artışlarında yüzde 25 sınırının devam etmeyeceğini vurgulayarak, "Devam etmesi için ben bir sebep görmüyorum, etmemesi gerektiğini düşünüyorum. Dolayısıyla bu yönde bir çalışma yok. Zaten o düzenleme bir süreliğine yapılmıştı" dedi.

Öte yandan kiracıları fahiş kira artışlarından korumak için getirilen yüzde 25 kira sınırı olmasına rağmen, bir çok ev sahibi kiraların enflasyonun çok çok altında kaldığı için bu sınırı aşmaya çalışmış ve milyonlarca kira kiracı davaları oluşmuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

1 Yorum