Kamuda Tasarruf Tedbirleri Neleri İçeriyor? Alınan Tedbirler Vatandaşları Ne Kadar Etkileyecek?

Kamuda Tasarruf Tedbirleri Neleri İçeriyor? Alınan Tedbirler Vatandaşları Ne Kadar Etkileyecek?
Kamuda tasarruf tedbirleri arasında neler yer alıyor? Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan millete sesleniş konuşması yaparak bu konuya değinmişti. Sonrasında vatandaşlar bu tasarrufların detaylarını araştırmaya başladılar. Tasarruf tedbirleri neleri içerecek? Vatandaş bu tedbirlerden ne şekilde etkilenecek? Uygulanacak olan tedbirler ile ne kadar tasarruf edilmesi bekleniyor?

Kamuda tasarruf tedbirleri arasında nelerin yer alacağı, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı millete sesleniş konuşması ile birlikte merak edilmeye başlanmıştı. Konu ile ilgili detaylar yavaş yavaş belli olmaya başladı.

Elde edilen bilgilere göre Kamuda tasarruf tedbirleri ile ilgili çalışmalar, Cumhurbaşkanlığı Strateji Ve Bütçe Başkanlığı ile Hazine Ve Maliye Bakanlığı tarafından geniş kapsamlı olarak yapıldı. Çalışma Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunuldu.

Kamuda Tasarruf Tedbirleri Arasında Neler Var?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından yürütülen kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında 100 milyar TL tasarruf yapılacağı tahmin ediliyor. Buna göre kamu kurumlarında giderler kalem kalem hesaplanacak ve harcamalar en aza indirgenecek.

İşte kamuda tasarruf tedbirleri arasında yer alan bazı maddeler:

• Kamu kurum ve kuruluşları zorunlu olmadıkça araç ve bina kiralamayacak.

• Kiralanan ek bina ve araçlar ihtiyaçlara göre belirlenecek.

• Farklı illerde yılın değişik zamanlarında düzenlenen tanıtım ve eğitim gibi etkinliklere ara verilecek.

• Yazışmalar dijital ortamda yapılarak kırtasiye harcamaları azaltılacak.

• Yeni yatırımlara başlanmayacak. Ancak %65'i biten yatırımlar tamamlanacak.

• Kamu kurumlarına bağlı konuk evleri ve sosyal tesislerdeki özel kontenjanlar sınırlandırılacak.

• Toplum ve kamu yararı için hazırlanan sosyal sorumluluk projeleri hayata gçeirilecek.

• Kamu binalarında enerji tasarrufu yapılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

1 Yorum