Altın yatırımcısına sevindiren haber, altın kaç TL olacak?

Altın yatırımcısına sevindiren haber, altın kaç TL olacak?
2024 yılında resmen ralli yapan altın yatırımcısına kazandırmaya devam ediyor. Peki söz konusu altın fiyatları ile ilgili olarak yatırımcılara verilen sevindirici haber nedir?

Son dönemde özellikle orta doğuda yaşanan çatışmalardan dolayı dünya genelinde yaşanan diğer olumsuz olaylar da ilgili sürece eklendiğinde söz konusu nakit paranın daha çok değerli madenlere yöneldiği görülmektedir.

Özellikle söz konusu değerli madenler içerisinde dünyada en çok yatırım yapılan ürün altındır. Söz konusu altın talebinden dolayı fiyatlardaki artış durdurulamaz noktaya gelmiştir.

Amerikan Merkez Bankası tarafından yapılan faiz indirimi haberlerinin ardından ise altın 3.000 liranın üzerinde bir değer kazanmıştır. Hafta içerisinde 3.150 liraları gören altın fiyatları ile ilgili yeni tahminler yapılmaya başlandı.

Söz konusu Altın fiyatlarının Yıl sonuna doğru 3400 liranın üzerine çıkarak tüm çeşitli defalar rekor üstüne rekor kıracağı ifade edilmiştir. Söz konusu faiz indirimi ile ilgili olarak yapılan diğer bir yorum ise Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın yapacağı faiz indirim kararıdır.

Söz konusu faiz indirimi kararı Merkez Bankası tarafından yakın zamanda beklenmektedir. Yapılacak olan faiz indiriminin ardından Türkiye piyasasında ayrıca altın fiyatlarında yükselişin görülmesi beklenmektedir.

Yaşanabilecek olan çeşit dalgalanmalara rağmen yıl sonunda bahsi geçen altın fiyatlarının yükseliş eğiliminde olarak yılı kapatacağı yönündeki görüşler hakimdir.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.