Kredi çekecek olanlara iyi haber, o tarihten itibaren faizler düşecek

Kredi çekecek olanlara iyi haber, o tarihten itibaren faizler düşecek
Son zamanlarda kredi faiz oranlarındaki artış sebebiyle özellikle Kredi taksitlerinin çok yüksek seviyelerde seyretmesinden dolayı vatandaşlar Ev ve araba almak için kredi başvurularında bulunamıyorlardı. Bu kapsamda kredi faizlerinin düşeceği tarihler belli oldu.

Enflasyondaki olumsuz ortamın dağılmasını sağlamak amacıyla piyasadaki tüketim çılgınlığının önüne geçmek için alınan faiz artırımı kararı sebebiyle dolardaki yüksek hızlı artış negatif yöne yaklaşmaya başladı.

Tüm bunların yanında Türk lirasının değer kazanması da söz konusu faiz artırımını ne kadar önemli olduğunu ile ilgili ortaya çıkan sonuçlardan sadece birkaçıdır.

Ancak faizlerin yüksek olması sebebiyle ekonominin bir yerden sonra tıkanacak olması ve söz konusu vatandaşlar tarafından yapılması gereken birçok yatırımın yapılamıyor olması, yabancı sermayenin söz konusu kredilerin yüksek düzeyde seyretmesinden dolayı Türkiye'ye yatırım yapmakta çekiniyor olması gibi sebeplerden dolayı ekonomik göstergelerin durumuna bakılarak faiz indirimine gidilmesi durumları meydana gelecektir.

%5 bandında seyreden ihtiyaç kredisi, konut kredisi ve Otomobil kredisi kapsamında ilk faiz indirimi konut kredisinden geldi. %4'ün altına düşen konut kredi faizleri sebebiyle konut piyasasında canlanma görülmesi hedefleniyor.

Diğer Kredi faizlerindeki düşüşün ise 2025 yılının sonuna doğru meydana gelmesi bekleniyor. Ancak yabancı sermayeye ve yatırımcının talepleri doğrultusunda söz konusu ekonomik göstergelerin iyi gitmesi halinde 2025 yılının Bahar ayında yani ilk çeyreğinde söz konusu faiz indirimine gidilme durumları meydana gelecektir.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER