Kredi kartlarınından 750 TL'lik vergi ne zaman alınacak?

Kredi kartlarınından 750 TL'lik vergi ne zaman alınacak?
Kredi kartı kullanıcılarına getirilecek olan 750 TL tutarındaki vergi ne zaman hangi şartlar altında tahsil edilecek? Bahsi geçen düzenleme yürürlüğe girdi mi?

Kredi kartı kullanıcılarının Türkiye'de rekor seviyeye ulaşmasından dolayı çeşitli önlemler ve tedbirler Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından BDDK tarafından alınmaktadır.

Ancak söz konusu düzenlemelerin yanı sıra farklı bir düzenleme ile Türkiye gündemi çalkalanıyor. Ülkemizin ekonomik düzeni dikkate alındığında nakit para akışının son zamanlarda kredi kartına kaydığı görülecektir. Bu sebeplerden dolayı ekonomik anlamda iyileştirmenin özetlenmenin sağlanması gereken alanlara yönelik vergilendirme işlemleri de kredi kartları üzerinden yapılıyor.

Dünyada önemli yer tutan Türkiye'nin hem İşte hem dışta güçlü bir imaj sergilemesine olanak sağlayan savunma sanayisi için 100.000 lira ve üzerinde limiti bulunan kredi kartı kullanıcılarına yılda bir defaya mahsus olmak üzere 750 TL'lik vergi getirildi.

Söz konusu vergilendirme işlemleri için Ocak ayının 5'inden itibaren ilgili tahsilatların yapılacağı ifade edildi. Bir de sivil toplum kuruluşları tarafından ilgili düzenlemeye itiraz edilse de bahsi geçen düzenleme herhangi bir mahkeme kararı olmadığı sürece 2025 yılı Ocak ayından itibaren yürürlüğe girecek. Kesilecek olan söz konusu vergiler yerli savunma sanayisinde kullanılacak.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.