9690 uzman çavuş alımı için başvurular sona eriyor, başvurular nasıl yapılacak?

9690 uzman çavuş alımı için başvurular sona eriyor, başvurular nasıl yapılacak?
Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde görev yapacak 9690 uzman çavuş alımı için ilan yayınlanmıştı. Söz konusu uzman çavuş alımı için başvurular ne zaman sona eriyor? İşte detaylar...

İçişleri Bakanlığı'na bağlı olarak hizmet vermekte olan Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde 9690 kişilik uzman jandarma alınacağı ile ilgili ilan yayınlanmıştı.

Peki söz konusu ilan neticesinde başvuruda bulunacak olan kişilerde aranan özellikler nelerdir?

Başvurular ne zaman sona erecek?

https://vatandas.jandarma.gov.tr www.jsga.edu.tr ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığının https://kamuilan.sbb.gov.tr linkleri üzerinden ulaşılacak kılavuz ile söz konusu 9690 kişilik alım için belirlenen şartlar öğrenilebilecektir.

Söz konusu başvurular yukarıdaki linkler vasıtasıyla yapılabilecektir. 9690 kişilik alım çerçevesinde başvurular 7 ekim tarihinde başlamıştı. Bahsi geçen başvurular 21 Ekim tarihinde sona erecektir.

Adaylarda aranan en önemli özelliklerden biri olan kamu personeli seçme sınavı bünyesinde düzenlenen 2 yıl içindeki sınavlardan en az 50 puan almış olma şartı bulunmaktadır.

Söz konusu başvurular e-devlet şifresi ile yapılacaktır. Her ne kadar İçişleri Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösterse de Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde görev yapan personel askeri nitelikli personel olarak belirtildiğinden dolayı söz konusu personelde belirtilen başvuru kılavuzunda yer alan belli fiziksel özellikler aranacaktır.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.