O mesleği yapanların ortalama maaşı 3300 dolar, işte çalışanlarına dolarla maaş veren o sektör

O mesleği yapanların ortalama maaşı 3300 dolar, işte çalışanlarına dolarla maaş veren o sektör
Türkiye'de asgari ücret 17002 TL iken Hangi sektör çalışanları ayda 3300 dolar ortalama maaş almaktadır?

Türkiye ekonomik çeşitliliğin bol olduğu bir ülkedir. Hizmet sektöründen üretim sektörüne varana kadar çok çeşitli alanlarda paylaş gösteren çok sayıda firma ülkemizde faaliyet göstermektedir. Bu firmalardan bazıları yerli olsa da hatta sayılır miktarı yabancı firma da Ülkemizde ekonomik anlamda çeşitlilik açısından büyük fırsatlar yaratmaktadır.

Söz konusu firmaların içerisinde çalışanlarına en yüksek maaşı veren ise hiç şüphesiz havacılık sektörüdür. Havacılık sektör çalışanları aylık kazanç olarak ortalama 3300 dolar gelir elde edilmektedir.

Söz konusu sektör çalışanlarının 5000 doların üzerinde maaş alan uzman denilebilecek çalışanları da bulunmaktadır. Havacılık sektörü ülkemizde son zamanlarda yapılan yatırımlarla beraber büyük sıçrama yaşamıştır.

Türkiye'nin en önemli hizmet sektörlerinin başında gelen havacılık sektörü özellikle ülkemizin çok sayıda şehrine yapılan modern havaalanları ve havacılık sektörüne hizmet eden üretim tesisleri ile göz doldurmaktadır.

Havacılık sektörünü ise ortalama maaş olarak 3.000 dolar bandında maaş veren teknoloji ve yazılım sektörü izlemektedir. Ülkemizin bu alanda rakip olan ülkelerle aradaki farkı kapattığı havacılık sektöründe ise Avrupa'nın ve dünyanın lider ülkelerinden biri olduğu bilinmektedir.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.