Yurt Yönetim Memurluğu Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Yurt Yönetim Memurluğu Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?
Yurt Yönetim Memuru olarak çalışmanın şartları, mesai ve nöbet usulü nasıl işliyor? Yurt Yönetim Memurluğu yapmak mı yoksa üniversite de memurluk yapmak mı daha avantajlı?

KPSS Önlisans sınavına giren adaylar farklı alternatifleri görmek isteyebiliyor. Yurt yönetiminde çalışmış bir kişi acaba bu işi ne kadar tavsiye ediyor? Şöyle ki işin en büyük probleminin nöbet usulü olduğu söyleniyor. Hafta içi 24 saat nöbetine 7 saat mesai yazılabiliyor. Ve buna ek 1 gün nöbet izni bulunuyor. Bayram ve resmi tatil olması farketmeksizin tüm resmi tatil ve bayramlarda nöbet tutma usulü geçerli oluyor.

Tüm resmi izin günlerinde nöbet tutulması isteniyor. Buna ek olarak fazla mesaide yazılıyor. Konuyla ilgili bir kıyaslama yapalım.

Bir devlet memuru haftada 40 saat ayda 160 saat görev yapıyor. Yurt yönetimi memuru ise haftada birden fazla 2 ya da 3 gün nöbet tutuyor. Bu durumda çalışma saatleri aylık 200 saat ve üzerine çıkabiliyor.

Yurt Müdürü Nasıl Olunur?

Yurt yönetimi müdürü olmak için 4 yıllık fakültelerin işletme, muhasebe, maliye, kamu yönetimi, iktisat, ÇEKO, uluslararası ilişkiler gibi bölümlerin herhangi birinden mezun olmak yetiyor. Bu pozisyonda görev almak isteyenler GSB yurt personel alım başvuru formunu Kariyer Kapısı İşe Alım sayfasından görüntüleyebilir.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.