Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK Burs; başvuru ekranı açılıyor!

Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK Burs; başvuru ekranı açılıyor!
2024-2025 eğitim öğretim yılı KYK burs başvuruları hangi gün başlayacak? Gençlik ve Spor Bakanlığı konu ile ilgili bir açıklama yaptı mı? İşte merak edilen bazı ayrıntılar

Gençlik ve Spor Bakanlığı üniversiteler başlamadan önce KYK yurt başvuru sonuçlarını açıkladı. Yerleştirme sürecini tamamlanabilmesi için yurt ödemeleri yapılmaya devam ediyor. Bakanlık mağduriyetleri önleyebilmek için henüz ödeme yapmamış olanlara bir fırsat daha sundu ve tarihleri uzattı.

KYK yurt başvuru süreci tamamlandı fakat burs konusunda henüz bir paylaşım yapılmadı. KYK burs başvuru ekranı ne zaman aktif olacak? Konuyla ilgili geçmişe dönük araştırma yapıldığında hangi yıllarda ne zaman açıklama yapılmış sorusunu yanıtlayarak 2024 yılında KYK burs başvurusu hangi gün başlar? tahminlerde bulunduk.

2024 KYK Burs Başvurusu Ne Zaman?

Bundan tam 5 yıl önce 2019 yılında KYK burs başvuruları 16 Ekim tarihinde başlamıştı. Bir sonraki yılda yine hemen hemen aynı dönemde başvurular alındı fakat 2021 yılında burs başvurusu Kasım ayına kaydı.

İlk kez 2022 yılında 15 Kasım tarihinde başvuru ekranı açıldı. Geçtiğimiz yıl eski sisteme yeniden dönüldü. KYK burs başvuru ekranı 12 Ekim tarihinde açıldı. Peki bu yıl ne zaman açılacak?

Eski düzene geri dönüldüğüne göre ve bundan tam 5 yıl önceki süreçte 15 Ekim ve 30 Ekim tarihleri arasında başvuruların alındığı düşünüldüğünde 2024 burs başvurularının en geç 15 Ekim tarihinde başlamış olması bekleniyor.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

3 Yorum