Görevde yükselme yönetmeliği değişti! Memur, mübaşir, zabıt katibi kadroları dikkat!

Görevde yükselme yönetmeliği değişti! Memur, mübaşir, zabıt katibi kadroları dikkat!
Yargıtay personeli görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Yapılan değişiklik sonrası belirli kadrolara başvuruda bulunacak olan personeli ilgilendiren işte o kritik ayrıntılar

Yargıtay görevde yükselme hizmet süresi fazla olan personeli ağırlık gösterecek bir düzenleme yaptı. Müdürlüklerde 10 yıl, şefliklerde 8 yıl, bilgisayar işletmeni, mübaşir, memur ve zabıt katibi kadroları için en az 4 yıl hizmet süresi olma şartı getirdi.

Yenilenen yönetmelikle birlikte müdürlük ve şeflik için daha önce asgari bir hizmet süresi şartı bulunmuyordu ancak resmi gazetede yayınlanan yönetmelik değişikliği ile birlikte şartlarda değişmiş oldu.

Aynı yönetmeliğin 5.maddesinde görev unvanlarına görevde yükselme suretiyle yapılacak atamalardaki şartlar değişti. Görevin niteliği itibariyle görevde yükselme sebebiyle atanacak personel için ilan edilen kadro bakanlıkta en az çalışma şartını sağlayan personel bulunmaması durumu hariç olmak üzere en az 2 yılı başkanlıkta geçmek ve halen başkanlıkta çalışıyor olmak şartı getirildi.

Görevde Yükselme Yönetmeliği Değişti!

Ayrıca aynı kişilere görevde yükselme sınavında başarılı olması da aranan bir diğer kriter olarak ifade edildi. Unvan değişikliği suretiyle yapılacak atamalarda aranan genel şartlar madde 8 ile şu şekilde açıklandı..

Unvan değişikliği sınavında başarılı olmak, 657 sayılı kanunun 68. maddesinde belirtilen hizmet süresi şartına sahip olmak. Peki sözlü ve yazılı sınavda ne değişti?

Ünvan değişikliği yazılı sınavı bakanlıkça belirlenecek görev alanı ve atama yapılacak görevin niteliğine göre ÖSYM Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ya da Yükseköğretim kurumlarından birisine yaptırılabilecek.

Sınava katılacaklar başkanlıkta veya öğrenim durumları ile ilgisi olmayan görevlerde belirli bir süre hizmet yapmış olma şartı aranmayacak. Yazılı sınavı 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek.

Sınavda en az 60 puan almak başarılı sayılmak için yetecek. Yazılı sınavda en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının 5 katı aday sözlü sınava çağrılacak. Son adayla aynı puana sahip olan personelin tamamı sözlü sınava alınacak. Sözlü sınavda 100 üzerinden en az 70 puan alan başarılı sayılacak.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

4 Yorum