YÖK'ten yeni açıklama: KKTC vatandaşı öğrenciler Türk vatandaşı öğrenci statüsünden yararlanacak

YÖK'ten yeni açıklama: KKTC vatandaşı öğrenciler Türk vatandaşı öğrenci statüsünden yararlanacak
 Yazar / MEB Hocam
YÖK Başkanı Erol Özvar'dan açıklama geldi. KKTC vatandaşı olan öğrenciler Türk vatandaşı öğrenciler gibi katkı payı esasına tabi tutulacak.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Cumhurbaşkanı'nın takdiri ve YÖK Başkanı Erol Özvar'ın yazılı imzasıyla yeni gelişmeyi duyurdu. 2024-2025 yeni öğretim yılında KKTC vatandaşı öğrencilerin öğrenim ücreti ödemeyeceklerinin altını çizdi.

Erol Özvar açıklamasında ''Kararın 2024-2025 eğitim öğretim yılında uygulanacağı'' konusunda net tarih belirtti.

‘‘Bugüne kadar KKTC uyruklu olup ÖSYM sınavı ile devlet üniversitelerine kayıt yaptıran öğrenciler geçmiş yıllardaki gibi herhangi bir ücret ödemeyecek.’’

KKTC uyruklu olan öğrencilerin Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı ya da Yükseköğretim Kurumları Sınavıyla kayıt yaptırmış olması engel teşkil etmeyecek. Bu öğrenciler eğitim hayatı boyunca herhangi bir ücret ödemesi yapmayacak.

Katkı payı ücreti programı aşanlar için geçerli olacak

Katkı payının ödenmesi yapılan açıklamaların ardından merak konusu oldu. Erol Özvar’ın açıklamalarına göre program süresini aşan kişilerin katkı payı ödemesi gerekecek.

İkinci üniversite kaydı yapanlar da katkı payı ödeyecek

Katkı payı ödemeleri ikinci üniversite kayıtları için de geçerli. Özvar, normal eğitim programı haricinde ek olarak ikinci bir üniversite okumak isteyen KKTC öğrencilerinin belirli bir miktar ödeme yapacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.