Hayalet sınıf iddiası: Bakanlığı harekete geçirdi! Ciddi yaptırımlar olacak!

Hayalet sınıf iddiası: Bakanlığı harekete geçirdi! Ciddi yaptırımlar olacak!
Yurdun farklı bölgelerinde duyulmaya başlayan hayalet sınıflar bazı tedbirleri de beraberinde getiriyor. İddia edilene göre özel okullardan bazıları yasak olmasına rağmen hayalet sınıfı kurarak öğrencileri üniversiteye hazırlama garantisi vadediyor.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti. 162 müfettiş görevlendirildi. Hem okullara hem de kurslara çift taraflı denetim başlatıldı. İddia edilene göre 12. sınıf öğrencilerine üniversiteye hazırlık amaçlı hem devamsızlık hem de not garantisi de verdiği iddia edilen bazı kurumlar oluşturuldu.

Öğrenciler hafta içinde özel öğretim kurslarına devam ediyor. Bu sayede okula gitmeden üniversite hazırlık sürecine katılmış oluyor. Normal şartlarda Bakanlığın uyguladığı devamsızlık sınırı bulunuyor ancak özel okullar tarafından kurulduğu iddia edilen bu hayalet sınıflarda devamsızlık problem olmuyor.

Hayalet Sınıflar Müffettişlerin Denetimde!

Öğrenci sınıf tekrarına da kalmıyor. Tüm bu söylentiler yayılınca müfettişler sahaya indi. Tek tek incelemeler başlatıldı. Böyle bir durum olduğu tespit edildiğinde en ağır idari cezanın verileceği hem maddi hem manevi yönden cezaların uygulanacağı söylendi.

Hayalet sınıfların en büyük dezavantajı bakanlık tarafından getirilmiş belirli usulleri yerle bir ediyor olması. Öğrenci okula gitmeyerek, okula devam etmeyerek devamsızlık garantisi elde ediyor ve bu sırada derslere girmeyerek sadece sınavlara hazırlanıyor.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.