Üniversite Yerleştirme Puanları Çok Yükselecek

Üniversite Yerleştirme Puanları Çok Yükselecek
Bu sene üniversitelerin çok çok sayıda bölümde kontenjan düşürmesi sebebiyle puanlar geçmiş yıllar oranla artacak. İşte detaylar...

2024 2025 eğitim öğretim yılları itibaren üniversitelerde öğrenim görecek olan öğrencilerin istedikleri bölümleri kazanmaları için almaları gereken puanlar yükselecek. Yükseköğretim Kurulu yani YÖK yayınladığı bir bildiri ile ikinci öğretimleri kaldırdığını ilan etmişti.

Bunun yanında Eczacılık, diyetisyenlik gibi popüler bölümlerin de kontenjanlarının düşürülmesinin ardından üniversite öğrenimi görmek için bu yıl YKS tercihleri neticesinde istedikleri bölümlere yerleşebilmeleri adına geçmiş yıllardan daha yüksek puanlar almaları gerekmektedir.

Üniversiteli işsiz sayısının giderek artması ve işin içinden çıkılmaz bir hal alması sebebiyle öğrencilerin daha kolay iş bulacakları bir alana yönlendirilmeleri gerektirdiği ifade edildi.

Söz konusu kontenjanların azaltılmasındaki amaç ise insan kaynaklarının daha verimli kullanılmasını sağlamaktır.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.