Üniversite hayali kuran öğrencilere kötü haber

Üniversite hayali kuran öğrencilere kötü haber
 Yazar / MEB Hocam
Üniversite hayali kuran fakat tercihler neticesinde yerleştirilemeyen öğrenciler için zor günler kapıda. Peki neden?

YKS tercihleri neticesinde oluşan yerleştirme sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. Buna göre 4 yıllık üniversitelerin ilgili bölümlerinin kontenjanları %98,8 oranında doldu. Önlisans bölümlerinin ise kontenjanlarının tamamı doldu.

Yerleştirme sonuçlarının ardından öğrenciler şimdi de 19 - 23 Ağustos tarihleri arasında üniversite kayıtları için başvuruda bulunacaklar. Öğrencilerin üniversite kayıtlarının tamamlanmasının hemen ardından tekrar açıkta kalan kontenjanlar için YÖK yeni bir tercih dönemi başlatacak.

ÖSYM’nin aday işlemleri sistemi üzerinden yapılacak olan yeni başvurular ise bu sene kontenjanların neredeyse tamamının dolması sebebiyle açıkta kalan adayların üniversiteye yerleşmesini zorlaştıracak nitelikte olacaktır.

Söz konusu öğrencilerin bu durumda olmasının en büyük sebebi ise üniversite kontenjanlarında gidilen daralma kararıdır. İstihdam politikaları gereği söz konusu kontenjan daralmasına giden YÖK bu kararıyla üniversite mezunu işsiz sayısını azaltmayı hedefliyor.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.