Türkiye Nüfusu 77 Milyonun Altına Düşecek

Türkiye Nüfusu 77 Milyonun Altına Düşecek
Ülkemizde nüfusun giderek azalacağı yönünde TÜİK tarafından hazırlanan rapor paylaşıldı. İşte detaylar..

Türkiye’de toplam doğurganlık hızı, 2001 yılında 2,38 iken 2003 ve 2014 yılları arasında yenilenme seviyesi olan 2,10 seviyelerinde durağan bir seyir göstermiş, bu yıldan sonra aşırı düşüş ile 2023 yılında 1,51'e kadar geriledi. Doğurganlık hızındaki bu düşüş nüfusun giderek yaşlanmasına ve ülke nüfusunun azalmasına sebep oluyor.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından hazırlanan raporda ülkemizin nüfus artışının giderek durağanlaşmaya yöneldiği ifade edilmektedir. Hazırlanan rapora göre 2100 yılında Türkiye nüfusunun 77 milyonun altına düşebileceğini ve 2075’te her üç kişiden birinin yaşlı olacağı belirtilmektedir.

Çalışma çağında bulunan nüfusun oranının ise 2100 yılında yüzde 55’e düşmesi öngörülmekte. Avrupa ülkelerinde yer alan azalan nüfus ve çalışma çağındaki nüfus azlığı ülkemizde de belirtilen 2100 yılında görülmeye başlanacaktır.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.