Son Dakika! MEB 2024 EKPSS tercih başvurusu ile ilgili ne söyledi?

Son Dakika! MEB 2024 EKPSS tercih başvurusu ile ilgili ne söyledi?
 Yazar / MEB Hocam
ÖSYM EKPSS sınav sonuçları açıklandı. Peki ya tercihler… 2024 EKPSS tercihleri ne zaman başlayacak? Bakan Tekin konuyla ilgili ne söyledi? İşte ayrıntılar

2024 EKPSS tercih kılavuzunun ne zaman yayınlanacağı merak ediliyor. Kamuda oluşan engelli kontenjanını tamamlamak isteyen adaylar gözlerini sonuç ekranına çevirdi. ÖSYM aday işlemleri sistemi üzerinden paylaşıldığı tercih kılavuzunu hangi gün yayınlanacak merak edildi.

EKPSS puan üstünlüğü doğrultusunda yapılacak kura ile yerleştirme süreci tamamlanacak. Bu süreçte tercih kılavuzu paylaşıldıktan sonra ancak işlemler başlatılabilecek. ÖSYM resmi sitesi üzerinden paylaşacağı kılavuz sonrası adaylar tercih başvurusunu iletebilecek.

Konuyla ilgili henüz detaylı bir açıklama yok. Ancak EKPSS tercih sürecinin Ağustos ayı sonu ve Eylül ayı başı itibariyle duyurulması planlanıyor. Öte yandan konu ile ilgili Bakan Tekin’in bazı ifadeleri de yer alıyor.

EKPSS kapsamında ataması yapılacak olan öğretmenler başvuru ekranı açıldığı anda mebis.meb.gov.tr adresinden form dolduracak. Başvuruları il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından onaylanacak.

Bakan Tekin konuyla ilgili “Engelli arkadaşlarımızın atanması ile ilgili süreç Aile ve Sosyal Bakanlığı tarafından yürütülüyor. Onlar kendilerine verilen kadro sayısına bakanlıklar arasında bölüştürüyor. Bize de tahsiste bulunacaklar. Bu süreç tamamlanınca engelli arkadaşlarımızla ilgili atama sürecini duyuracağız” dedi.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

Kaynak:MEB

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

3 Yorum