ÖSYM uyardı! Tercih yapan yüzlerce öğrenci etkilenecek!

ÖSYM uyardı! Tercih yapan yüzlerce öğrenci etkilenecek!
ÖSYM Başkanlığı üniversite tercih dönemi ile ilgili tercih kılavuzunu yayınladı. Öğrenciler ais.osym.gov.tr adresinden tercih işlemlerini aday şifresi ile gerçekleştirilecek. Tercih başvurusunda bulunan öğrenciyi mağdur edecek işte o detay…

25 Temmuz tarihinde kamuoyu ile paylaşılan tercih işlemleri başvuru ekranı 2 Ağustos tarihinde kapanacak. Belirtilen tarihe kadar adaylar işlemlerini ais.osym.gov.tr adresinden yapacak. YKS sınav sonuçları doğrultusunda yapılacak tercih işlemleri için ÖSYM kılavuzun dikkatle incelenmesi gerektiğini ve kılavuzdaki bilgilerin doğru şekilde uygulanması gerektiğini ifade ediyor.

YKS kontenjan kılavuzunun paylaşıldığı aynı gün içinde paylaşılan tercih kılavuzunda ÖSYM öğrencileri uyarıyor. TYT, AYT sayısal, sözel, eşit ağırlık ve dil puanı doğrultusunda yapılacak tercih işlemleri sırasında öğrencilerin 25 Temmuz ve 2 Ağustos tarihlerine dikkat etmesi gerekiyor.

Tercih bildirim işlemleri tamamlandıktan sonra tercih süreci devam ederken osym.gov.tr adresinden tercih değişikliği yapılabilecek. 2 Ağustos tarihi sona erdikten sonra tercih işlemlerinde değişiklik yapılamıyor. Bu sebeple tercih süresi içerisinde tüm bilgilerin yeniden kontrol edilmesi ve tercih kağıdının yazıcıdan çıkartılarak listele halde bir dökümünün alınıp saklanması öneriliyor.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.