Olimpiyat altın madalyasının maliyeti 17,5 milyon Sterlin

Olimpiyat altın madalyasının maliyeti 17,5 milyon Sterlin
 Yazar / MEB Hocam
Paris Olimpiyat Oyunlarının sona ermesinin ardından İngiliz medyasının yaptığı araştırma ve ortaua koyduğu veriler olay oldu. İşte detaylar...

Paris Olimpiyatları sona erdi. İngiltere ise söz konusu olimpiyatlarda 14 altın 22 gümüş 29 bronz ile toplamda 65 madalya almıştır. Söz konusu madalya sıralamasında ise İngiltere Hollanda'nın ardından 7. sırada tamamladı.

Her bir madalya için İngiltere 3,77 milyon Sterlin harcarken altın madalya için ise 17,5 milyon Sterlin harcamıştır. Söz konusu altın madalyayı kazanan sporcuların yetiştirilmesi, hazırlanması, söz konusu sporculara sağlana özlük haklar neticesinde bir tane altın madalya kazanmak için İngiltere 17,5 milyon Sterlin para harcamış bulunuyor.

Her olimpiyata damgasını vuran İngiltere 2024 Paris olimpiyatlarına da aldığı madalyalarla büyük bir iz brakmıştır. Türkiye ise 3 gümüş 5 bronz madalya ile olimpiyat oyunlarını 65. sırada tamamlamıştır.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.