Öğrencilerin en sevdiği şehirler, Peki neden bu şehirlerde okumayı tercih ediyorlar?

Öğrencilerin en sevdiği şehirler, Peki neden bu şehirlerde okumayı tercih ediyorlar?
Yeni eğitim - öğretim yılı başlamaya gün sayıyor. Öğrenciler okumak istedikleri şehirleri belirlerken bir takım kriterleri inceleyerek tercih işlemlerini yapıyorlar. Okul eğitim önemli ama o okulu ve eğitimi alacağınız şehir de önemli. Öğrencilerin en sevdiği şehirleri araştırdık. Peki neden o şehirlerde okumayı seviyorlar? İşte o püf noktaları...

Öğrencilerin en sevdiği şehirler arasında Eskişehir, Mersin, Ankara, Edirne ve Çanakkale gibi yerler öne çıkıyor. Özellikle Eskişehir, uygun kira ve yaşam maliyetleriyle dikkat çekiyor. Ankara ise ODTÜ, Hacettepe ve Gazi gibi köklü üniversiteleriyle öne çıkarken, Edirne Trakya Üniversitesi’nin öğrencilere sunduğu huzurlu ve ekonomik yaşam koşullarıyla popüler.

Öğrenciler sevdikleri şehirlerde okumak istiyorlar

Çanakkale, güvenli yaşam ve burs imkanlarıyla tercih edilirken, Balıkesir de öğrencilerine çeşitli sosyal destekler sağlıyor. İstanbul ise yüksek yaşam maliyetlerine rağmen sunduğu staj ve iş olanaklarıyla vazgeçilmez bir konumda.

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’na göre Yıldız Teknik Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Abdullah Gül Üniversitesi en memnun olunan üniversiteler arasında yer alıyor.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa’dan Ege Hacıbekiroğlu, Marmara Üniversitesi Hukuk’tan Firdevs Avcı ve Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler’den Cevher Sukas gibi öğrenciler, tercih süreçlerinde bölümlerinin ve üniversitelerinin kendilerine sunduğu olanakları göz önünde bulundurarak karar verdiklerini belirtiyorlar.

Öğrenciler için üniversitenin bulunduğu şehir, sosyal ve ekonomik koşullar kadar akademik kadro ve üniversitenin sunduğu imkanlar da büyük öneme sahip.

MEB Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.