Meslek lisesi eğitimi ortaokuldan başlayacak

Meslek lisesi eğitimi ortaokuldan başlayacak
 Yazar / MEB Hocam
Milli Eğitim Bakanlığı mesleki eğitimi yurt genelinde yaygınlaştırmak ve kaliteyi artırmak amacıyla meslek lisesi eğitimini ortaokuldan itibaren başlatmayı planlıyor. İşte detaylar...

Elinden bilgilere göre Milli Eğitim Bakanlığı meslek liselerindeki öğrenci kalitesinin ve mesleki eğitimin mevcutta bulunan kalitesini yükseltmek amacıyla mesleki eğitime ortaokuldan itibaren tanıtmak ve öğrencileri ortaokuldan itibaren Meslek Lisesine yönlendirmek için belli çalışmalar içerisinde girecek.

ilk defa 2023-2024 eğitim öğretim yılında ortaokulların 7 sınıf ve 8 sınıf öğrencilerine yönelik uygulanacak olan söz konusu eğitimler meslek liselerinin bünyesinde oluşturulacak olan ortaokul mesleki eğitim alanlarında yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklama şu şekilde; " Bu yıl mesleki ve teknik anadolu liseleri bünyesinde ilk defa ortaokullar açılacak. Söz konusu ortaokullar, okulun fiziksel şartları ile bölgenin ortaokul ihtiyacı doğrultusunda planlanacak. "

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

Kaynak:Gzt

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

1 Yorum