KYK yurt ücretleri ne kadar oldu?

KYK yurt ücretleri ne kadar oldu?
 Yazar / MEB Hocam
Kredi Yurtlar Kurumu yani KYK kapsamında başvuru işlemleri başladı. Söz konusu KYK başvuru ücretleri kaç tl olacak?

KYK yurt başvuruları başlamış bulunmakta. Başvuru sürecinin ardından üniversiteyi yeni kazanan öğrencilerin gözleri KYK yurt ücretlerine çevirdi.

Yurda ilk defa yerleştirilen öğrencilerin ödemesi gereken ilk ücret ilk kayıt ücreti olarak isimlendirilir. Söz konusu ücretin içerisinde yatak ücreti ve güvence bedeli ücretleri bulunmaktadır. Bu ücret öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirme tarihine göre belirlenecektir.

Öğrencilerin ödeyecekleri ücretler yurtların standartlarına göre farklılık göstermektetedir. KYK bünyesinde, 1.tip, 2. tip, 3.tip, 4.tip, 5.tip, 6.tip olmak üzere 6 tip yurt bulunmaktadır.

Yurtların güncel ücretleri ile ilgili olarak herhangi bir bili KYK tarafından verilmedi. Ancak 2023 yılı yurt ücretleri; Tip 1 ücreti aylık 345 lira, Tip 2 ücreti aylık 405 lira, Tip 3 ücreti aylık 480 lira, Tip 5 ücreti aylık 510 lira ve Tip 6 ücreti aylık 570 lira olarak belirlenmişti.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

Kaynak:NTV

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.