KIRMIZI BÜLTENLE UYARI : Dışişleri Bakanlığı kesinlikle dedi...

KIRMIZI BÜLTENLE UYARI : Dışişleri Bakanlığı kesinlikle dedi...
SON DAKİKA : Dışişleri Bakanlığı, ısınan bölgede artan yüksek gerilim üzerine Türk vatandaşlarını mecburi olmadığı müddetçe Lübnan'a seyahat etmemeleri konusunda KIRMIZI uyarıda bulundu. Detaylar geliyor...

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Lübnan'da artan gerilim ve güvenlik durumunun hızla bozulma ihtimali nedeniyle Türk vatandaşlarını bu ülkeye elzem olmadıkça seyahat etmemeleri konusunda uyardı.

Bakanlık Lübnan'da bulunan Türk vatandaşlarına da dikkatli olmaları ve zorunlu olmadıkça Nebatiyeh Güney Lübnan Bekaa ve Baalbek-Hermel vilayetlerine gitmemeleri gerektiğini açıkladı. Açıklamada Lübnan'da kalmaları elzem olmayan vatandaşların ticari uçuşlar hala devam ederken ülkeden ayrılmalarının tavsiye edildiği vurgulandı.

Bakanlık gelişmelerin resmi web sitelerinden ve sosyal medya hesaplarından takip edilmesini önerdi. Bu uyarılar bölgede yaşanan son gelişmelerin güvenlik durumunu hızla kötüleştirebileceği endişesiyle yapılmıştır.

" Lübnan'daki mevcut gerginlik hem siyasi hem de sosyal olaylardan kaynaklanmakta olup Türk vatandaşlarının güvenliği için gerekli tedbirlerin alınması büyük önem taşımaktadır. "

Dışişleri Bakanlığı'nın bu kapsamlı uyarısı Lübnan'da bulunan veya bu ülkeye seyahat etmeyi planlayan Türk vatandaşlarının can ve mal güvenliğini korumak amacıyla yapılmıştır. Bu nedenle ilgili duyuruların yakından takip edilmesi ve önerilere harfiyen uyulması önem arz etmektedir.

MEB Hocam / BAKANLIK HABERİ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.