100 bin üniversite öğrencisine 15 bin TL burs verilecek!

100 bin üniversite öğrencisine 15 bin TL burs verilecek!
 Yazar / MEB Hocam
CHP koordinatörlüğünde düzenlenen Eğitim Maratonu programında İmamoğlu öğrencilere yönelik açıklamalar yaptı. Beklenen burs miktarının artışıyla ilgili çalışmalar yapılacağının altını çizen İmamoğlu gerekli çalışmaların sürdürüleceğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP koordinatörlüğü tarafından yürütülen Eğitim Maratonu programında konuştu. Başkanlık görevi süresince eğitime yönelik yaptığı çalışmaları dile getiren İmamoğlu öğrencilere destek olacağının altını çizdi.

Geçmiş yıllarda yapılan burs desteği oranlarını dile getirirken gelecek dönemle ilgili yapacakları burs miktarından da söz etti.

Kendisine ‘en önemli konu’ ve ‘en mutsuz eden sorunun’ ne olduğuna yönelik gelen sorulara eğitim cevabını veren İmamoğlu, öğrencileri bir nebze de olsa rahatlatacak burs yardımının aileler açısından önemini vurguladı.

‘‘Okullara gittiğimizde çocukların, öğretmenlerin ve velilerin mutsuzluğunu görüyoruz’’

Yılda 100 bin üniversite öğrencisine 7 bin 500 TL burs verildiğiyle ilgili açıklamaların ardından gelecek senede bu rakamın 15 bin TL olacağını da açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak hizmetlerine devam eden Ekrem İmamoğlu insanların belediye dışında da iş bulabilmelerinin önünü açtıklarını belirtti.

Eğitimle ilgili yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü Eğitim Maratonu, Anıtpark’ta hız kesmeden devam etti. Programa Suat Özçağdaş, Pınar Uzun, Cemal Ünlü ve Harun Özgür Yıldızlı gibi isimler de katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.