İhtiyaç sahiplerine e-Devlet başvurusuyla 17 bin TL verilecek

İhtiyaç sahiplerine e-Devlet başvurusuyla 17 bin TL verilecek
ASHB jet açıklamasıyla gündemde! Tam 17 bin TL destek başvuru şartları açıklandı. İhtiyaç sahiplerinin dikkatine! Başvurunuzu e-Devlet üzerinden yapın yapılacak destek ödemesinden yararlanın. İşte detaylar...

17 bin TL ASHB ihtiyaç sahiplerine destek ödemesinin ayrıntıları açıklandı

Devlet ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik desteklerini genişletmeye devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan 17 bin TL'lik yardım ödemesi büyük ilgi görüyor ve başvurular e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.

Bu yardımlar arasında ; " son resmi nikahlı eşi vefat eden kadınlara verilen aylık 1.000 TL ödeme işe yönlendirme ve başlama yardımları doğalgaz desteği genel sağlık sigortası primleri ve öğrencilere yönelik çeşitli yardımlar bulunuyor. Ayrıca 65 yaşını doldurmuş sosyal güvencesi olmayan kişilere aylık 4.18163 TL engellilere ise durumlarına göre 3.33806 TL ile 5.00708 TL arasında değişen nakdi yardımlar sağlanıyor. "

Türkiye Aile Destek Programı kapsamında da " ailelere aylık 850-1.250 TL arasında yardım yapılıyor ve çocuk sayısına göre ek ödemeler veriliyor. AK Parti doğurganlık hızındaki düşüşe karşı aldığı tedbirler arasında üç çocuklu ailelere 17 bin TL bakım desteği sağlanmasını da içeriyor. "

Bu kapsamda ayrıca dar gelirli ailelere doğum paketi iki yıl boyunca bez ve mama desteği ve iki veya daha fazla çocuğu olan ailelere araç ve konut alımında vergi indirimi gibi teşvikler de planlanıyor. Başvurular genellikle e-Devlet üzerinden yapılıyor ve belirli belgelerle destekleniyor.

MEB Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.