Evde bakım maaşı ne kadar zamlandı?

Evde bakım maaşı ne kadar zamlandı?
Temmuz ayı itibariyle evde bakım maaşlarına zam yapıldı. Yapılan zamlı evde bakım maaşları her ayın 15 ve 31 tarihinde hesaplara geçmektedir. Peki zamlı evde bakım maaşı ne kadar oldu?

Temmuz ayında yapılan zamla birlikte evde bakım maaşı 7.608 TL'den 9.077 TL'ye yükseldi. Koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemeler de 8.515 TL'den 10.159 TL'ye çıkarıldı.

Zamlı evde bakım maaşları her ayın 15'i ile 31'i arasında hesaplara yatırılacak ve Ağustos ayında hak sahiplerine ödenecek. Evde bakım maaşı alabilmek için engelli sağlık kurulu raporunda "ağır engelli" olduğunu belgelendirmek kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte ikisinden az olması ve sosyal hizmetler yetkililerinin engelli kişinin bakıma muhtaç olduğunu tespit etmesi gerekmektedir.

Ayrıca yaşlı aylığı da 4.196 TL'den 5.007 TL'ye çıkarıldı. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş doğurganlık oranlarındaki düşüşle ilgili olarak Sosyal Güvenlik Sağlık ve Maliye Bakanlıkları ile ortak bir çalışma grubu oluşturulacağını ve bu konuda kapsamlı saha çalışmaları başlatılacağını açıkladı. Evlilik kredisi programı ise Bartın Karabük Zonguldak ve Kütahya'yı da kapsayacak şekilde genişletildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.