Engelli maaşı ödeme tarihi belli oldu! Evde bakım aylığı - engelli maaşı kaç TL oldu?

Engelli maaşı ödeme tarihi belli oldu! Evde bakım aylığı - engelli maaşı kaç TL oldu?
Evde bakım maaşı alan vatandaşlar ödeme günleri ve ödeme miktarı araştırmaları sürüyor. Temmuz zammı ile artık bu hakka sahip vatandaşlar evde bakım aylığını zamlı alacaklar. Peki zamlı engelli maaşı ve zamlı evde bakım aylığı ne kadar oldu? Ödemeler ne zaman yapılacak?

Temmuz 2024'te engelli maaşı ve evde bakım aylığı ödemeleri ile ilgili güncellemeler birçok vatandaşın gündeminde yer alıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan bu destekler bakıma muhtaç engelli hasta ve yaşlı bireylerin yanı sıra ailelerini de kapsıyor.

Temmuz zammı sonrası evde bakım aylığı 7.608 TL'den 9.077 TL'ye yükseldi. Engelli maaşı ve evde bakım aylığı ödemeleri her ayın 15'i ile 31'i arasında yapılacak olup zamlı ödemeler Ağustos ayında hesaplara yatacak.

Bu maaşların alınabilmesi için belirli şartların karşılanması gerekiyor; engelli sağlık raporunda ağır engelli olduğunun belgelenmesi eve giren gelirin asgari ücretin üçte ikisinin altında olması ve sosyal hizmetler incelemesinde bakıma muhtaç olduğunun tespit edilmesi gerekiyor.

Evde bakım aylığı alan vatandaşlar Ziraat Katılım Bankası aracılığıyla bakiye sorgulamalarını SMS ile de gerçekleştirebilirler. BAKIYE yazıp 4747'e SMS atılması yeterli olacaktır.

MEB Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.