Enerji düşüklüğü neden olur? Ne yaparsak enerjimiz yerine gelir? İşte formüller...

Enerji düşüklüğü neden olur? Ne yaparsak enerjimiz yerine gelir? İşte formüller...
Zaman zaman günün yorgunluğu veya herhangi bir şey yapmasak da enerji düşüklüğü yaşarız. Kimi zaman yorgunluk belirtisi olsa da bazen de enerji düşüklüğünün bir anda gelmesi insanı düşündürüyor. Peki enerji düşüklüğüne neden uğrarız? İşte ayrıntılar...

Enerji düşüklüğü yaşayanların dikkat etmesi gereken 9 neden bulunmaktadır. Egzersiz yapmamak enerji düşüklüğüne yol açabilir çünkü fiziksel aktivite enerji seviyelerini artırır. Kahvaltı yapmamak da bir diğer nedendir; uzun süre aç kalan vücut sabah yeterli yakıt alamaz ve bu durum enerji düşüklüğüne neden olur.

Enerji düşüklüğü neden olur? Ne yaparsak enerjimiz yerine gelir? İşte formüller...

Çok fazla şeker tüketmek kan şekerini hızla yükseltip düşürerek enerji düşüklüğüne sebep olur. Aynı şekilde su içmemek dehidrasyona yol açarak enerji seviyelerini olumsuz etkiler. Kronik stres enerji düşüklüğünün bir başka nedenidir; düzenli rahatlama teknikleri kullanmak önemlidir.

Çok fazla kafein tüketmek başlangıçta enerji verse de sonrasında enerji düşüklüğüne neden olur. Sağlıksız atıştırmalıklar yerine protein ve lif içeren atıştırmalıklar tercih edilmelidir. Porsiyonu aşmak sindirim için fazla enerji harcanmasına ve dolayısıyla enerji düşüklüğüne yol açar.

MEB Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.