Devlet üniversiteleri %99 doldu! Ek tercih işlemleri ne oldu?

Devlet üniversiteleri %99 doldu! Ek tercih işlemleri ne oldu?
 Yazar / MEB Hocam
Bu yıl gerçekleşen üniversite sınavının ardından başlayan tercih dönemi dün yapılan resmi açıklama ile sona ermiş oldu. Konu ile ilgili ÖSYM'den yapılan açıklama boş kontenjan kalmadığı için ek yerleştirme yapılmayacak mı? endişesi oluşturdu

Bu yıl diğer yıllardan farklı olarak üniversitelere yerleşme oranı %100'e yakın bir sonuç ortaya çıkardı. Bu durumda üniversitelerin artan doluluk oranları nedeniyle ek yerleştirme ekranı açılmayacak mı? sorusu gündeme geldi.

Adayların merak ettiği bu konu uzmanlar tarafından yanıt buldu. Devlet üniversitelerinde kontenjanların %99'u dolması aslında ek yerleştirme olmayacağı anlamına gelmemektedir. Kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra Devlet Üniversiteleri, Vakıf Üniversiteleri ve Kıbrıs Üniversitesi'nde her yıl ortalama olarak 100.000 civarında boş kontenjan oluşmaktadır.

Bu süreç Eylül ayının ikinci haftası itibariyle başlamaktadır. Ek tercih işleminde bulunacak ve bu sayede istediği programa yerleşecek olan öğrencilerin işlemleri 15 Eylül tarihi itibariyle yapılabilecek.

Konuya bir de son iki yılın verileriyle bakalım…

2022 yılı YKS ek yerleştirme döneminde oluşan boş kontenjan sonrası yapılan yerleştirme sayısı 96.00015

2023 YKS ek yerleştirme döneminde oluşan boş kontenjan sonrası yapılan yerleştirme sayısı 119.942

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.