Ayıplı Hizmet: Araç muayenesine komisyon bedeli ayarı!

Ayıplı Hizmet: Araç muayenesine komisyon bedeli ayarı!
 Yazar / MEB Hocam
Araç muayenesi sırasında alınan komisyon bedeli halkı ikiye ayırdı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yeni ihale sürecinde komisyon bedeli ile ilgili bir düzenleme yapılacağını müjdesini paylaştı. Yeni dönemde neler değişecek? İşte ayrıntılar

Çok değil bu yıl başlarında tüketici hakem heyetine bir başvuru yapıldı. O vatandaş şikayetinde 1.130 TL muayene ücreti ödemesini kredi kartıyla yaptığını ve bu ödemeyi yaparken 128 TL muayene ücreti komisyon kesintisi yapıldığını ifade etti. Heyete yaptığı başvuru değerlendirmeye alındı. Dikkate alınan konu için “ayıplı hizmet” ifadesi yer aldı ve ücretin iadesi gerçekleşti.

Peki Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bu konuda ne söyledi?

Konu sosyal medyaya yansıdığında araç muayenesinden komisyon alınması vatandaşları ikiye böldü. Bir kısmı bunun kredi kartını kullanılmasının bir gerekliliği olarak görürken bir kısmı devletin bu konuda haksız kazanç elde ettiğini savundu. Peki Bakanlık bu konuda ne söylüyor?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “Araç muayenesi sırasında banka kartı ya da kredi kartı kullanılıp kullanılmaması tamamen araç sahibinin tercihindedir. Yeni ihale döneminde araç muayene ücreti komisyon maliyetinin hizmetten yararlanana yansıtılmadan kredi kartı ile tahsis edilmesine ilişkin çalışmalar devam ediyor.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.